HTML

Sótlan szórakozás

Értelmetlen betűtenger, és még az is viharban.

Friss topikok

  • Javier Lamon: Nagyon szépen fogalmaztál, mindenben egyetértek. A birka nép azt szereti, amit a tévé megmond neki. (2014.04.17. 07:59) Rúzsa Magdi

Linkblog

Rúzsa Magdi

2012.12.03. 11:42 Nino

Rúzsa Magdit mindig is nagyon túlértékelt énekesnőnek tartottam, és ahogy telnek az évek, ezt a meggyőződésemet egyre inkább megalapozottnak látom.

A Megasztárban feltűnt tehetségek közül őt kiemelni éppen annyira dőreség, mint a hajlítások mögé bújó Caramelt, ezer bocs', nem tudom, pontosan hogyan kell leírni Molnár Fecó művésznevét pontosan. Egy művész szavatosságát a saját erőből elért sikerek bizonyítják a legjobban, és az, amit Magdi anyus elért a győzelme után, az édeskevés. Nekem most senki se jöjjön az eurovíziós szereplésével, mert az ott előadott Aprócska blues-ra se emlékszik senki se, stílusát tekintve is olyan avítt, ami már a ma harmincasoknak is naftalinszagú. A helyezéséről meg végképp ne essen szó, a verseny ugyanis teljesen komolytalan, legalábbis zenei értelemben biztosan.

Amit mindenki hall, ha egyszer Rúzsa Magdiba botlik, az az elképesztő orrhang. Ha mindezt fantasztikus zeneiség vagy szöveg harsogná túl, még azt mondom, elmenne szexepilnek, bár a nemzetközi popporondon egy csúnyácska lányt ilyen durván nazális hanggal nem hogy labdába nem engednék rúgni, de tekegolyóba se. Azt elismerem, hogy voltak jó momentumai a tehetségkutató során, de azt aligha gondolta bárki is, hogy majd egész életében az Ederlezit fogja nyomni vagy egy jól bejáratott Máté Péter slágert. "Találd meg Önmagadat!" - hangzik el olyan sokszor útravalóul a műsorokban,  aztán, hogy mi az, amit az adott delikvens talál, az már erősen változó.

Amit Rúzsa Magdi önálló karrierként művel, az maga a káosz, próbálkozott ő már mindennel,sanzontól a blues-ig, mulatós szintipoptól a rockig. A mai napig nem volt ahhoz hasonló "váú" pillanata, mint a Megasztárban többször is, de annál siralmasabb, milyen alacsony színvonalt tud megütni önálló produkcióiban.

A "Gábriel" lófaszra csak annyiban térnék ki, hogy a fent részletezett orrhangot bármikor le lehetne cserélni Harangozó Terire vagy szegény Mary Zsuzsira, ha még élne, stílusban, szövegben, egyáltalán hangulatban a balázspali féle sirályoksírnakminténnel maximálisan egyenértékű nóta.

Na, de itt van ez a Ná-ná-ná. Mi a fasz van? Nananá??? Ez már a Magna Cum Laude-nak se jött be, szövegírói körökben szegénységi bizonyítvány, ha refrénnek csak ennyi futja. Értem én, a hülye parasztoknak ennyi pont elég, részegen nem kell annyit gondolkodni a szövegen, de akkor meg mire ez a fene nagy "igényesség"?  Mert a szöveg szar, a dallam gagyi, a hangszerelés ötlettelen, semmi eredetiség nincs az egész számban. Ami eredeti, az Magdi orrhangja.

Nagyon sajnálom ezt a nőt, mert tényleg több van benne, talán érdemes lenne egy orrszívó porszívót venni a TeleShop-ban, vagy valamilyen barterműtéttel helyrehozni, amit a Teremtő így elcseszett. De mindenek előtt egy rendes menedzser kellene ennek a lánynak, aki helyes útra tereli, ha egyáltalán létezik ilyesmi a számára.

Olyan ez, mint Tóth Vera kövérsége: lemoshatatlan bélyeg, szalonnából itt nem lesz Adele. És Rúzsa sincsen tövis nélkül, ebben az országban egészen biztosan nem.

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nino.blog.hu/api/trackback/id/tr64939539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Javier Lamon 2014.04.17. 07:59:36

Nagyon szépen fogalmaztál, mindenben egyetértek. A birka nép azt szereti, amit a tévé megmond neki.
süti beállítások módosítása