HTML

Sótlan szórakozás

Értelmetlen betűtenger, és még az is viharban.

Friss topikok

  • Javier Lamon: Nagyon szépen fogalmaztál, mindenben egyetértek. A birka nép azt szereti, amit a tévé megmond neki. (2014.04.17. 07:59) Rúzsa Magdi

Linkblog

Bajnokok ligája negyeddöntők

2018.04.13. 23:21 Nino

Sokszor írtam már ilyesmiről, és az is kiderült, hogy a Real Madridnak szurkolok. Ha most azon kellene keseregnem, hogy a csapatom kiesett, ó, micsoda igazságtalanság, valószínűleg akkor is írnék.

A sógorom viszont Juve fanatikus, így (ismét) volt némi pikantériája ennek a párosításnak. Először is szögezzük le, hogy egy ilyen kupa végjátékában már bármi megtörténhet, ezt láttuk a Roma - Barca meccsen is. Éppúgy kieshetett volna a Real Madrid is, mint a másik spanyol óriás. Meg is érdemelték volna, mint ahogy a továbbjutást is megérdemelték. Nüanszok döntöttek - sokak szerint inkább a bírók - mások szerint meg a számok nem hazudnak, a Real Madrid egyenlő létszámnál is többet támadott, több lövése volt. Persze mindent meg lehet magyarázni, azt is, hogy a Juve direkt kontrára játszott, minek támadott volna, mikor jól alakult számára az eredmény. Valóban, 0-3 volt a 61. percben, volt még fél óra hátra, és Torinóban is teljesen igazságtalanul lett 3-0 a Realnak. Ez is egy szempont. De az is, hogy a Real Madrid éppen 0-3-nál kezdett el nagy erőkkel támadni, kapujához szegezte az olaszokat, és tényleg úgy nézett ki, csak idő kérdése, mikor jön a spanyolok gólja. Hát, jött. Úgy jött, ahogy, de semmivel sem volt váratlanabb, mint Cristiano Ronaldo ollózása Torinóban. Ilyen magas szinten a szerencsének óriási jelentősége van, a Madrid pedig nagyon szerencsés volt, hogy a visszavágó utolsó percében 11-est kapott. De vajon érdemes-e emiatt csalásért kiáltani? A Juve szimpatizánsok szerint nyilván igen, és a Bayern is okkal emlegeti fel Kassai legutóbbi  ámokfutását.

Egy szavam sem lehetne, ha kiesett volna a Real Madrid, millió okot találhattam volna, miért érdemelte volna meg. De nem esett ki. A Juventus viszont igen, így ők meg teljesen érthetően azokat az okokat keresik, hogy miért nem kellett volna kiesniük. Az viszont tény, hogy hosszú távon a szerencse/balszerencse kiegyenlítik egymást, ezt egyszerű statisztikai ténynek vehetjük.

A Real Madrid sorozatban nyolcadszor elődöntős a Bajnokok ligájában, "nyilván" mindig csalással és mákkal jutottak ideáig. Vagy mégsem?

Utóirat: Real szurkolóként is azt vallom, hogy a 21. század eddigi legjobb csapata a Barcelona, és minden idők legzseniálisabb játékosa Lionel Messi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nino.blog.hu/api/trackback/id/tr5313833368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása